ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ:Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ

Να σταματήσουν οι κάπηλοι της νέας ψευτοαδελφότητας
να καπηλεύονται τον τίτλο Εσφιγμένου
με σκοπό να παίρνουν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση...
Ας τους σταματήσει κάποιος αρμόδιος επιτέλους... 
Έχουν τόσο θράσος που διώκουν ανήμπορους γέροντες μοναχούς της ΓΝΗΣΙΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
και τους αφήνουν χωρίς ρεύμα, νερό, φαγητό, φάρμακα και ιατρό,
με σκοπό το κέρδος των κονδυλίων της Ε.Ε.
και την εφαρμογή όλων των μέτρων της Νέας Τάξης
στο Άγιον Όρος ...
Έρευνα για τα κονδύλια συντήρησης και αναστήλωσης του αντιπροσωπείου της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους ξεκίνησε ο εισαγγελέας διαφθοράς, με αφορμή ανώνυμη καταγγελία ότι ο φάκελος που υποβλήθηκε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμπληρώθηκε χωρίς να έχει γίνει αυτοψία στον χώρο του κτιρίου, καθώς μέσα σε αυτό παραμένουν οι ζηλωτές της Εσφιγμένου.



Του Κώστα Καντούρη

Το αντιπροσωπείο (κονάκι) της Εσφιγμένου, στην πρωτεύουσα της μοναστικής Πολιτείας, αποτέλεσε αφορμή για διαρκείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των ζηλωτών της Εσφιγμένου και των μοναχών της νέας αδελφότητας μέχρι και τους περασμένους μήνες.
Μάλιστα, εξαιτίας της απόφασης των ζηλωτών να μην το εκκενώσουν, προκλήθηκαν και επεισόδια και γι’ αυτό μέχρι και σήμερα οι ζηλωτές δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν άλλον, όπως έγινε και τελευταία, όταν δικαστικός επιμελητής με τη συνδρομή σκαπτικού μηχανήματος επιχείρησε να γκρεμίσει την κεντρική είσοδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανώνυμη καταγγελία που έλαβε ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την περίοδο που αναπληρωτής περιφερειάρχης ήταν ο Διονύσης Ψωμιάδης, προωθήθηκε πρόγραμμα χρηματοδότησης 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από εθνικούς πόρους και το ΕΣΠΑ, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, για τη συντήρηση και αναστήλωση του ετοιμόρροπου αντιπροσωπείου. Ο καταγγέλλων όμως διερωτάται πώς είναι δυνατόν να εγκρίθηκε πρόγραμμα, αφού είναι αδύνατη η προσέγγιση από μηχανικούς για την καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί μέσα στον χώρο του κτιρίου, την είσοδο στο οποίο απαγορεύουν οι ζηλωτές μοναχοί της Εσφιγμένου.

Να έρθει ο φάκελος

Ο εισαγγελέας διαφθοράς με κατεπείγουσα προκαταρκτική του στην επιχειρησιακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε να πάρουν αντίγραφο του φακέλου της μελέτης και του προγράμματος που υποβλήθηκε στην περιφέρεια και να αναζητηθούν στοιχεία εάν έχει εγκριθεί το σχετικό πρόγραμμα, αλλά κυρίως εάν εκταμιεύτηκαν τα χρήματα. Ο κ. Δημόπουλος στην παραγγελία του ζητεί να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με τη χρηματοδότηση, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Πάντως, σε πρώτη φάση, μαζί και με τη λήψη όλου του φακέλου με τα στοιχεία του οποίου προχώρησε η ένταξη της αναστήλωσης στο ΕΣΠΑ, ζήτησε να ληφθούν ένορκες καταθέσεις -ως μάρτυρες- από τους εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας που γνωρίζουν την υπόθεση της χρηματοδότησης, από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του ΚΕΔΑΚ, από τους μηχανικούς που σύμφωνα με την καταγγελία εμφανίζονται στον φάκελο του προγράμματος να έχουν κάνει αυτοψία και από τον τότε αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, επί ημερών του οποίου προωθήθηκε το πρόγραμμα.

Ο εισαγγελέας στην παραγγελία του στους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε να εξεταστεί εάν στον φάκελο υπάρχουν όντως αυτοψίες των μηχανικών και από πού προέρχονται αυτές, με δεδομένο ότι στο κονάκι μπορούν να πλησιάσουν μόνον ζηλωτές της Εσφιγμένου.

πηγή: Αγιορείτικο Βήμα

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ "ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ"

Image and video hosting by TinyPic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

gnisios21@gmail.com