Η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου δηλώνει έτοιμη να συνδράμει στην έρευνα του εισαγγελέα κ. Αργ. Δημόπουλου, με ότι γνώσεις έχει για παρανομίες και τυχόν υπερτιμολογήσεις έργων της νέας αδελφότητας των 6 μοναχών του €.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι 118 μοναχοί και ο ηγούμενος της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος θέτουν εαυτών στην διάθεση της έρευνας του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης, κ. Αργύρη Δημόπουλο.
Πρέπει να δοθεί φως σε υποθέσεις που έχουν "μυρωδιά" οικονομικού σκανδάλου από την νέα αδελφότητα των 6-8 μοναχών του €.
Εκτός των εγκρίσεων της ΚΕΔΑΚ σε υπερβολικά ακριβά έργα χωρίς αυτοψία. Καθώς και άλλων ίσης σημασίας.
Επιπλέον των Ευρωπαΐκων κονδυλίων που ενώ ουδέποτε λόγο πεποιθήσεων άγγιξε η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου των 118 μοναχών ήρθαν φυτευτά ξαφνικά η νέα αδελφότητα των μόνο 6 μοναχών "φιλότιμα" να καρπωθούν. Με χαρά θα θέλαμε οι μονο 6 μοναχοί πως αξιοποίησαν όλα αυτά τα εκατομμύρια €.
Επίσης να γίνει γνωστό αυτοί οι 6 μοναχοί εδώ και 15 χρόνια λαμβάνουν κρατική ετήσια επιχορήγηση περίπου 35000€ & εισπράττουν από το 2005 ενοίκια 1700€ τον μήνα. Να σας θυμίσουμε οτι με τα τελευταία εμείς συντηρούσαμε άνω των 100 μοναχών, τεράστιες κτηριακές εγκαταστάσεις και κειμήλια. Οι μόνο 6 μοναχοί πως τα αξιοποιούν; Μιά ερώτηση που θα θέλαμε από την εισαγγελική έρευνα να απαντηθεί.
Κύριε εισαγγελέα, είμαστε στην διάθεση σας και όχι κρυφά, φανερά.
Το απόστημα των οικονομικών σκανδάλων στο Άγιο Όρος πρέπει να αρχίσει να σπάει, μόνο οι παραιτήσεις δεν είναι αρκετές. Διότι το χρήμα είναι η πηγή όλων των κακών στο Άγιο Όρος.

Μετά τιμής,
Γραφείο Τύπου Ιστορικής 
Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ "ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ"

Image and video hosting by TinyPic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

gnisios21@gmail.com