Άκριτοι αντιζηλωτισμοί

Πριν λίγες ημέρες έγραψε ο γνωστός γραφέας π. Μωϋσής για τον μεγάλο μας Άγιο Νεκτάριο (εδώ): "Μακριά από ημερολογιακούς ζηλωτισμούς και ασταθείς νοσηρούς συναισθηματισμούς ο άγιος" και αναρωτιόμαστε εμείς πώς γίνεται να θεωρεί ο συγγραφέας ότι ο άγιος ήταν μακριά από ημερολογιακούς ζηλωτισμούς, αφού κοιμήθηκε το 1920, ενώ το ημερολόγιο άλλαξε το 1924. Μήπως ο άκριτος αντιζηλωτισμός του π. Μωϋσέως τον τυφλώνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να παραβλέπει το γεγονός πως πολλοί από τους ομόφρονες του αγίου (όπως ο πρώτος βιογράφος του Αβιμέλεχ Μπονάκης ή ο άγιος Γέροντας Δανιήλ Κατουνακιώτης ή ο όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος) υπήρξαν πολέμιοι της ημερολογιακής καινοτομίας και υπέρμαχοι της επαναφοράς του εκκλησιαστικού ημερολογίου;
Πέρα όμως από τους αντιζηλωτισμούς τέτοιου είδους, υπάρχει και η αήθης επίθεση χειρίστου είδους, που ονομάζεται ΔΙΑΒΟΛΗ - και όσοι την διαδίδουν και αναπαράγουν ΔΙΑΒΟΛΟΙ -, που σκοπό έχει να χρησιμοποιήσει το ψεύδος ως μέσο καταπολέμησης του "εχθρού" τους, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι Παλαιοημερολογίτες.
Έτσι με αφορμή την παρουσία σε τηλεοπτικό "σόου" "παλαιοημερολογίτη" μοναχού ξεκίνησε ένας πόλεμος λάσπης και άκριτου αντιζηλωτισμού, αναδημοσιεύοντας και παλαιότερα σχετικά κείμενα (εδώ όπου και άλλα σχετικά links). Ο π. Ποιμένας, ο οποίος είναι ο ηγούμενος της Μονής Μυρελαίου, όμως, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ Γ.Ο.Χ. ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ.
Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα τους ( http://www.myrelaiou.gr/ ):
"ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩ ΒΑΘΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣOΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΩΜΟΦΟΡΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΗΜΩΝ κ.κ.ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ".
Όπως βλέπετε ο εν λόγω ηγούμενος ανήκει στους Ρώσους της Διασποράς, ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Με λίγα λόγια ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ όσοι προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη στους Παλαιοημερολογίτες, αφού ουσιαστικά πρόκειται για δικό τους κληρικό, που απλά ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο (όπως το ακολουθούν και άλλες Τοπικές Εκκλησίες, οι μνημονευτές Αγιορείτες κλπ.).
"Από 9 ετών ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Μυρελαίου π.Ποιμένας εξομολογείτο είς τον Γέροντα Πορφύριο. Ήταν ο πνευματικός του οδηγός καί συχνά τού έλεγε ο Γέρων, εσύ παιδί μου θα κάνεις ένα μεγάλο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ αλλά θα περάσεις πολλά βάσανα από τούς ανθρώπους, αλλά θα αντέξεις, ήλπιζε εις τον Χριστόν".
Ας ηρεμήσουν λοιπόν οι αδελφοί μας οι φανατικοί νεοημερολογίτες και ας αναλογιστούν πόσο δίκαιο θα ήταν αν στις παρακάτω περιπτώσεις (ενδεικτικά) έμπαινε μπροστά το επίθετο "νεοημερολογίτης":
1.
http://www.protothema.gr/greece/article/327538/iereas-paresure-13hroni-meso-idernet/
2. http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/343953/salos-stin-attiki-iereas-sta-prasa-me-ti-gynaika-toy-dimarhoy
3. http://www.sporeas.gr/?p=9151
4. http://newpost.gr/post/271708/iereas-odhgoyse-klemmeno-aytokinhto 

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ "ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ"

Image and video hosting by TinyPic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

gnisios21@gmail.com